很多妈妈们都认为哺乳期以后胸部有再次变大的可能丰胸产品,也就是说哺乳期过了以后有机会进行一个乳房的二次发育产后丰胸,但是很多妈妈不知道怎样子才能让自己的乳房变大丰胸方法,今天我们就来了解一下断奶后怎么让胸部变大丰胸食物
Sambutan Hari Srikandi Harapan 2019
Decrease font size Default font size Increase font size

Sambutan Hari Srikandi Harapan 2019

Print

Yayasan Pembangunan Keluarga Darul Ta’zim (YPKDT) merupakan sebuah agensi kerajaan di bawah kerajaan Negeri Johor yang memainkan peranan penting dalam membawa wanita dalam arus pembangunan dengan merancang dan melaksanakan program-program pembangunan wanita berdasarkan Pelan Tindakan Wanita Negeri Johor meliputi aspek keusahawanan, agama, pendidikan, undang-undang dan kesihatan.

 

Selain itu juga, YPKDT sentiasa komited membantu golongan ibu tunggal dan wanita berpendapatan rendah, menjana pendapatan mereka seterusnya melahirkan usahawan yang berjaya melalui pelaksanaan kursus-kursus kemahiran dan bantuan peralatan perniagaan.

 

Usaha pengiktirafan kaum wanita di Negeri Johor tetap menjadi agenda penting oleh kerajaan Negeri. Usaha ini dapat diterjemahkan dengan penganjuran pelbagai program dan aktiviti wanita seperti Karnival Wanita Anggun Bestari (2003 hingga 2005), Sambutan Hari Wanita Peringkat Negeri Johor, Seminar Keselamatan Wanita dan Kanak-Kanak, Program Stop It, Survive (S.I.S) dan sebagainya.

 

Justeru pada tahun 2019, Sambutan Hari Srikandi Harapan 2019 ini diteruskan dalam memberi peluang dan menjadi platform kepada usahawan-usahawan wanita Negeri Johor membina jaringan perniagaan dan mengetengahkan hasil produk mereka melalui jualan di booth jualan sepanjang karnival berlangsung.  Secara tidak langsung, karnival ini dapat melahirkan lebih ramai lagi golongan wanita yang mampu berdikari dalam meningkatkan ekonomi keluarga dan menyumbang kepada pembangunan ekonomi Negeri Johor. Hasrat ini juga jelas dan bertepatan dengan objektif Yayasan Pembangunan Keluarga Darul Ta’zim (YPKDT) iaitu mengukuhkan institusi keluarga, membawa wanita dalam arus pembangunan dan menangani masalah sosial.

 

OBJEKTIF PROGRAM

 

  • Meraikan dan mengiktiraf sumbangan dan kejayaan wanita Negeri Johor dalam pelbagai bidang kehidupan seperti pembangunan modal insan, keusahawanan, pendidikan, politik, teknologi dan lain-lain lagi.
  • Mempromosi fungsi YPKDT kepada masyarakat umum selain membina kerjasama strategik pelbagai agensi Kerajaan, Swasta, Badan Bukan Kerajaan (NGO), Usahawan Wanita dan lain-lain pertubuhan dalam memperkasa peranan wanita Negeri Johor.
  • Memperkenal dan mempromosi hasil produk usahawan wanita dan ibu tunggal yang telah menerima manfaat dari Kerajaan Negeri Johor.
  • Memperluas jaringan perniagaan dan keusahawanan dikalangan usahawan wanita Negeri Johor.                 
  •  Membawa wanita Negeri Johor dalam arus pembangunan Negara selaras dengan objektif penubuhan YPKDT.

 

Copyright © 2020 YAYASAN PEMBANGUNAN KELUARGA DARUL TA'ZIM. All Rights Reserved.
Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 8.0 atau Mozilla Firefox atau Google Chrome dengan resolusi skrin 1024x768.